We mogen het niet schrijven

nietNee. We mogen het niet schrijven. Dat was nochtans het plan. Want deze middag kwam onze directeur de leraarskamer binnen met de boodschap dat de onderwijsinspectie, op enkele werkpunten na, bijzonder enthousiast was over onze school. “Fantastisch nieuws”, dachten we, “dat zwieren we meteen op de Patat!” Want iedereen zou ondertussen toch wel héél benieuwd zijn, niet waar? Maar het probleem was dat de directeur had gezegd dat het oordeel van de inspectie binnenskamers moest blijven. Hmm … die blijde boodschap moesten we dus zorgvuldig verpakken in aangepaste taal.

Enfin, ons stukje stond na 2 minuten klaar, de directeur las het even na maar hij twijfelde of het wel kon. Daarom vroegen we het aan de dames en heren inspecteurs zélf. En die waren heel duidelijk: publicatie van een lovend oordeel van de onderwijsinspectie, dat is promotie voor de school. En een school mag inspectieverslagen niet gebruiken voor promotionele doeleinden.

Goed dan, [expand title=”dura lex sed lex”] “de wet is hard maar het is de wet” [/expand]. We schrijven het dus niet. En binnenkort publiceren we een link naar het officiële doorlichtingsverslag bij Onderwijs Vlaanderen. Want dat mag uiteraard wél. Beloofd!

( Ondertussen kan je ons vorige doorlichtingsverslag van 2007 lezen. Daar komt onze school óók heel positief uit. )

[ssba_hide]