Teambuilding tandartsassistenten

Er ging heel wat aan vooraf. Iedere student moest een aantal ideetjes aan de rest van de groep  voorstellen. Over de locatie Hasselt waren we het allemaal eens maar over de activiteiten was er echter minder duidelijkheid. Er waren een aantal meer uitgewerkte ideeën zoals paintball, gesteund door de jongens. Het bowlen werd aangebracht door de dames. En dan was er die ene underdog Winterland die het na een ‘democratische stemming’ haalde,  gesteund door Mieke en mevr. De Meûter. In eerste instantie was niet iedereen ermee opgezet, maar de jongens wisten ook een kleine overwinning te behalen door het jenevermuseum in het programma te voorzien.

We hadden afgesproken aan het station in Mechelen. Daar toegekomen, bleek mevr. De Meûter  nog een kleine verrassing  voor ons te hebben: ‘een zoektocht’. De zoektocht viel achteraf enorm mee omdat we in groepjes, met een kaart in de hand, de omgeving rond de markt konden verkennen.

Na de opdracht trokken de studenten, op een drafje, naar Winterland waar helaas, omwille van het weer, een deel van de kraampjes nog gesloten was. Wat een domper. Maar niet voor lang. Onze flexibiliteit kwam goed van pas. De dagindeling werd door elkaar gehaald en we hoopten zo de weergoden voor te zijn. We trokken eerst naar het jenevermuseum op enkele minuten loopafstand. Stapsgewijs kregen we  een beter idee van het productieproces van jenever. Maar ook andere weetjes waren nuttig , hoe jenever inschenken, hoe drinken en zelfs in welk glas. Na dit bezoek, mochten we uitzonderlijk even proeven.

Tijdens de middag trokken we naar een gezellig frituur aan het plein. Daar bleek dat ‘sommigen’ wel een heel groot gat in hun maag hadden. Het was tevens de gelegenheid om gezellig  bij te praten en elkaar nog beter te leren kennen.

We ondernamen aansluitend een  tweede poging om Winterland te bezoeken. Maar ook nu was het weer de spelbreker. De studenten van 7TA zijn doorzetters en lieten het slechte weer niet aan hun hart komen.  Zelfs Glenn en Hendrik genoten ervan hoewel de kerstmarkt niet bovenaan op hun lijst stond.

Het werd een geslaagde dag  zowel voor de studenten als de begeleidende leerkrachten.

Glenn en Hendrik, 7TA

Fotomateriaal 7TA teambuilding