Steun project TANSILA

Na onze steun aan de vluchtelingen in Brussel willen we ons met HBO5 verpleegkunde nogmaals inspannen voor een ander project. We kozen voor het project TANSILA. Eén van onze studenten, Filip Lodewijcks, zet zich al veel jaren in voor dit project.

Tansila is een dorp in Burkina Faso, waar 6 verpleegkundigen en 3 ambulanciers instaan voor de medische zorg van de dorpelingen maar ook voor de naburige dorpen. Dat betekent de zorg voor ongeveer 33.000 mensen. De dichtstbijzijnde dokter bevindt zich op 50km en 3 uur rijden.

Ondanks de goede zorgen sterven er dagelijks in en rond het dorp kinderen en volwassenen door gebrek aan nodige middelen. Ziektes die perfect te behandelen zijn, eisen hier nog elke dag hun tol.

TANSILA heeft al heel wat projecten tot een goed einde gebracht. Er kwam een ziekenwagen. Er werd een college gebouwd voor meer onderwijs. De kinderen kregen bedden, matrassen, kussens en muskietennetten. Er kwam een waterpomp in samenwerking met Salvatoriaanse Noodhulp.

Het nieuwe doel van TANSILA is de aankoop van ziekenhuisbedden en matrassen en de bevoorrading van medicijnen. Op lange termijn wil deze organisatie de bouw van een nieuwe ziekenhuiszaal realiseren.

tansila 1

Dit goede initiatief liet de studenten van de HBO5 verpleegkunde niet onberoerd. We organiseerden een hot-dog-sessie en gaven een infomoment over het project. Daarna volgde een koekjesverkooop, een croque monsieur middag en nogmaals een hot-dog-sessie. En alles aan een democratische prijs. Alle acties brachten een aardig bedrag op, waardoor TANSILA in Burkina Faso weer enkele matrassen kan aankopen voor hun ziekenhuis. Want 1 matras kost 30 euro, 1 ziekenhuisbed heb je voor 68 euro. Met dank aan de alle studenten HBO5 verpleegkunde van het Busleyden Atheneum, voor hun inzet en toewijding.

Wil je project TANSILA ook steunen? Dat kan!

Een bijdrage van minder dan €40 stort je op rekeningnummer BE78 9731 0362 0686

Een bijdrage van €40 of meer (je krijgt dan een fiscaal attest) stort je op rekeningnummer BE11 7350 1646 6948
van SOL vzw, Stijn Streuvelstraat 7, 3920 Lommel

Vermeld duidelijk: voornaam en naam, volledig adres & vermelding TANSILA + ziekenhuissteun