Proficiat! Je gaat naar de 2e ronde!

“Proficiat! Je gaat naar de 2e ronde!” Dat was de boodschap die Morteza Zainal uit 6CH vanmorgen kreeg. Morteza is de enige leerling van het toekomstige Busleyden Atheneum die de 2e ronde van de Vlaamse Chemie Olympiade haalt.

morteza_CO

Morteza (lachend): “Ik ben nu officieel de beste chemist van de school. Daar ben ik heel blij mee!“ En op onze vraag of hij gaat deelnemen aan de 2e ronde kregen we een uitbundige “natuurlijk da!”

Onze school laat dit jaar voor het eerst leerlingen deelnemen aan de Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen. En we hebben nóg een primeur: dit is meteen de eerste samenwerking die spontaan tot stand kwam tussen leerkrachten van het toekomstige Busleyden Atheneum.

“Dit jaar kreeg ik voor het eerst de vraag van onze leerlingen of ze konden meedoen met de olympiades voor wetenschappen”, zegt organisator Dirk Ploegaerts. “Daarom ging ik bij mijn collega’s in Pitzemburg, kta Wollemarkt en het Lyceum aankloppen. Of we niet beter konden samenwerken in plaats van ieder voor zich? Zo kunnen we alle leerlingen van de vier athenea de kans geven om aan de olympiades deel te nemen én verdelen we het werk dat we er als leerkrachten moeten insteken. De Chemie Olympiade is immers de eerste in een reeks. Er volgen er nog drie. Elke olympiade laten we nu op een andere campus doorgaan. Vorige week deden bij ons op de school, naast onze eigen leerlingen, ook leerlingen van Pitzemburg mee aan de Chemie Olympiade. Maar onze Morteza is de enige die de 2e ronde haalt. Way to go Morteza!”