Nieuw ➜ Wij sturen een sms

Misschien kreeg jij ondertussen ook een sms van de school? Want daarmee begonnen we vorige week in onze 1e graad. Zo’n sms kon gaan over zoon of dochter die de school vroeger mocht verlaten. Of omdat we nog niets wisten wanneer een leerling afwezig was. Maar ook over een brief die al een poos niet in orde was. Of een melding over een straf.

sms

Ik vond het erg leuk dat we snel reacties kregen op onze berichtjes“,  zegt opvoedster Marijke De Ron. “Vorige week verstuurden we er een 70-tal, waarop we 20 reacties kregen. Zo weten we dat de berichtjes thuis gelezen worden. Ouders bellen hierover ook naar school en geven soms zelfs aan dat we zoon of dochter best iets strenger mogen opvolgen!

Dat sms-systeem werkt dus prima. Mooi zo, want goede communicatie vinden we op onze school enorm belangrijk. En met die sms’en hopen we dat we de opvoedingsverantwoordelijke(n) van onze leerlingen nog beter bij de school kunnen betrekken.

Die sms’en, dat werkt zelfs beter dan bellen, merkten we. Want dan horen we vaak de voicemail en krijgen we géén reactie terug. We gaan er dus mee door. Vanaf de volgende weken ook in de andere graden! En met die 10.000 sms’en op een maand zullen we er wel komen, zeker?