Paramedisch Instituut breidt uit

Het Paramedisch Instituut breidt vanaf 1 september 2014 uit. Onze HBO Verpleegkunde verhuist naar de gebouwen van het internaat van Scholengroep 5, dat ophoudt te bestaan. Op die manier krijgt de school, die al een tijd uit haar voegen barst, de broodnodige extra ruimte. Volgende maandag rukken de verhuiswagens aan en de officiële overdracht van de gebouwen is voorzien op maandag 30 juni.

internaat

Op school merkten we er niets van, maar afgelopen jaar werd in het internaat hard gewerkt. Het internaatsgebouw is opnieuw ingedeeld om op het gelijkvloers (A) plaats te maken voor verzorgingslokalen, leslokalen, een ontspanningsruimte met binnentuin, een ICT-lokaal en een heus skillslab. Onze toekomstige verpleegkundigen krijgen er de modernste infrastructuur. Daarnaast komt er ook een studiezaal voor onze leerlingen uit het secundair, zodat die in alle rust hun werk kunnen doen. En nog een voordeel: de ruimte waar op dit moment nog onze HBO huist, wordt het privé-domein voor 7e jaren en Se-n-Se. Zo krijgen ook onze oudste studenten uit het secundair wat ademruimte.

De internaatskamers op de 1e verdieping aan de straatkant (B) worden werkkamers voor de lectoren HBO én voor onze leerkrachten uit het secundair. De verdiepingen daarboven zijn voorlopig nog niet ingevuld. We voorzien dat het skillslab van het HBO later naar daar verhuist. Maar wanneer dat zal gebeuren zal sterk afhangen van ons budget. De decoratie en inrichting van het gebouw alleen kost immers al 150.000 Euro. Verbouwingen niet inbegrepen dus.

Tenslotte is met het verdwijnen het internaat nog een probleem van de baan. Binnen Scholengroep 5 circuleert al een tijd een plan om in Mechelen met een vijfde atheneum te starten. Dat nieuwe atheneum, een domeinschool met economische studierichtingen, komt in het Hof van Nassau. Het CLB van Scholengroep 5, dat momenteel lokalen betrekt in dit Hof van Nassau, verhuist naar het oude internaat, aan de achterzijde (C) die uitkijkt over de Kruidtuin.

Oh ja, nog slecht nieuws voor de leerlingen die denken dat ze tijdens de middag via de HBO gaan kunnen ontsnappen. Vergeet het maar! De afsluitingsdraad tussen onze oude gebouwen en het nieuwe HBO-blok laten we staan. 🙂