Campus Botaniek plaatst AED

Campus Botaniek krijgt binnenkort een automatische externe defibrillator (AED). Die wordt geplaatst buiten aan de school dankzij een samenwerking met Heartsaver vzw.

Op donderdag 25 oktober huldigen we de AED in. Het toestel zal kunnen gebruikt worden door schoolgebruikers, buurtbewoners en passanten wanneer zich een acute noodsituatie met hartfalen voordoet. We zijn als school met een paramedisch studie-aanbod uiteraard blij dat we voortaan over een AED op onze campus kunnen beschikken. Het toestel wordt gefinancierd door HeartSaver, met als peter de internationaal gerenommeerde cardioloog en hartritmespecialist Pedro Brugada.

Ter gelegenheid van de plechtige inhuldiging vindt ook een korte opleiding plaats voor het gebruik van het toestel. Het programma:

  • 16:30u – 18:55u: OPLEIDING
  • 18:15u – 18:30u: INHULDIGING
  • 18:30h – 19:30: Receptie

Iedereen is van harte welkom. Graag een seintje aan de directeur via Smartschool of mondeling als je de opleiding wil volgen. Dan kunnen we de organisatoren op de hoogte kunnen brengen van het aantal deelnemers.

Een AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. Iedereen mag en moet een AED-toestel kunnen gebruiken. Een plotse hartstilstand is immers één van de grootste doodsoorzaken wereldwijd. Willen we de overlevingskansen van slachtoffers vergroten, dan is snel handelen de boodschap. Elke seconde telt.