Campus Botaniek: paraat voor het klimaat

Heb jij ook zo genoten van die ‘hete’ zomer? En van de warme nazomer? Terecht! Maar misschien zijn die hoge temperaturen toch ook iets om ons zorgen over te maken.

Zowat alle wetenschappers zijn het erover eens dat de aarde in snel tempo opwarmt. En zelfs Donald Trump begint nattigheid te voelen. Stijging van de zeespiegel, overstromingen, stormen en orkanen. Maar ook periodes van grote droogte en hittegolven. Ze zijn niet weg te branden uit het nieuws. Zonder doortastende maatregelen dreigt onze aarde onleefbaar te worden. Als we het klimaat willen redden, moet de CO2-uitstoot dringend naar beneden!

Als school willen we ons steentje bijdragen. Door de stookketels van onze centrale verwarming te vernieuwen, bijvoorbeeld. Of door de verlichting in alle klaslokalen te vervangen door energiezuinige lampen.

Maar dat kost natuurlijk geld. Veel geld! Gelukkig kunnen we rekenen op financiële steun van de stad Mechelen. Die geeft een aardige som geld aan twee scholen die hun best doen voor het klimaat. In ruil verwacht de stad dat iedere schoolgebruiker een bijdrage levert: de leerkrachten, de leerlingen, de ouders, de stage-instellingen, onze leveranciers…

Wat kunnen jullie doen? Enthousiast meewerken aan alle klimaatacties op school, zoals de Dikke Truiendag. Wat kunnen ouders doen? Een klein bedrag uitlenen aan de school. Met het geld dat we uitsparen op onze energiefactuur, betalen we nadien alles netjes terug. Je hoort er binnenkort meer over.