BA campus Botaniek op quizverplaatsing

Zaterdag 28 maart ’15, KTA-Lier, ‘quizavond’, sporthal, tafel 13… Aangename verbazing als we verwelkomd worden met een splinternieuw BA-logo op de tafel waar we die avond de ‘hersens zullen breken’. Ploegje met vijf PMI-ers dat aan de ‘Barcelona-quiz’, ingericht door de leerlingen/leerkrachten van 6 TSO, deelneemt na een lange ‘winterstop’.

Lauwe (échte) tomatensoepjes met teveel room, cola light, een plat waterke, koffie en een pintje, nootjes, bitterballen… Als dat niet dé ingrediënten zijn van een quizploeg met ambitie?

Algemene vragen, Spanje, aardrijkskunde en geschiedenis, logo’s, foto’s van bekende en minder bekende figuren, karikaturen herkennen, muziekgroepen, solisten, de gebroeders Grimm, Charles Perrault en Moeder de Gans, het Escorial van Filips II en anderen die er begraven liggen, La Tomatina in Buñol, Guadalcanal en Bastogne, The Imitation Game, via ferrata, Gabriel Rios, … Dat en nog veel meer passeerde de revue op onze ‘harde schijven’.

Goeie beurten en iets minder geslaagde rondes.

Het was vooral leuk, ongedwongen, verrassend hoeveel een mens/ploeg weet over ogenschijnlijk moeilijke, niet alledaagse thema’s.

Dertig ploegen die hun best doen en strijden voor de eer van diegenen die ze vertegenwoordigen, ook die van ‘we moesten meedoen van …’ of ‘de amateurs’ of bloemschikclub X…

Lange tijd stonden we op 7, 8 of 9 en de laatste fotoronde deed ons een beetje de das om want zelfs de jonge crack’s onder ons vonden dat moeilijk. Uiteindelijk eindigden we verdienstelijk 10e en mochten we mét applaus de prijzentafel bestormen…

We spraken af dat nog te doen dit schooljaar. Zelfs plannen om op BA-Campus Botaniek een quizavond in te richten volgend schooljaar, zagen het prille licht.

Ook al pakten we geen goud, toch hebben Ellen, Klaartje, Geo, Marc en ondergetekende op verplaatsing het nieuwe logo en dus ook ‘goeie reclame’ gemaakt voor ons ‘PMI’ én ‘BA’. Met zulk eindklassement in de Tour de France of de Vuelta mag je trots naar huis komen!

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Ivo Roggemans